MTM

CNC Tezgah Eğitim Programı

E-mail Print PDF

Eğitim bölümüzde CNC tezgahımız yardımıyla aktif eğitim kapsamında uygulama öncelikli bir eğitim vermekteyiz. Amacımız 1-2 ay içinde iş öğretmekten ziyade neyi, nasıl ve nerede bulacağını bilen, yeni bir proje karşısında bakış açısı değişmiş, katalog okumasını yapabilen, program yazma konusundaki eksikliklerini gidermiş, gerçek anlamda talaş vermeyi öğrenmiş, kendine güveni artmış operatör ve teknik elemanlar yetiştirmektir.

A) PROGRAMLAMA EĞİTİMİ B) TEZGAH ÜZERİ UYGULAMA C) TALAŞLI İMALAT BİLGİSİ
  • DİK İŞLEM MERKEZİ EĞİTİMİ (İSO KODLAMA G-M)
  • PARÇA VE TAKIM SIFIRLAMA
  • DEVREYE ALMA(OPERATÖRLÜK)
  • KESME HIZLARI, İLERLEMELER
  • KESİCİ TAKIM BİLGİSİ, KATALOG OKUMA
  • MALZEME BİLGİSİ

Eğitimin kapsamı içerisinde uluslararası Iso kodlama sistemi olan G ve M kodları yardımıyla program yazma öğretilecektir.. Bu modülün amacı; özellikle operatör ve programlama yapan kişilerin yerinde ve doğru müdahalelerle prosese katkı yapmasını sağlamaktır.

 

 

 

 

 

Bu modülün amacı A modülünü alan operatörün, programını yaptığı parçaların tezgaha bağlanması ve sıfırlanması konusunda ilgili becerileri kazanması amacını taşımaktadır. Parça sıfırlama ve takımların sıfırlanması CNC tezgahların temel unsurlarıdır. Bununla birlikte kontrol paneli üzerindeki tuş takımları ve hangi amaçla kullanıldığı operatöre anlatılacaktır. Tüm bu eğitimler firmamız bünyesinde bulunan CNC DİK İŞLEM MERKEZİ üzerinde verilecektir. Farklı kotrol sistemi kullanan firmalar için bilgisayar ortamında kullanmış olduğumuz CNC simulatör programı yardımıyla ilave eğitim verilecektir.

A ve B eğitimini alan operatör ve programcı tezgahta işleme esnasında iki sorunla karşılaşır; hangi takım ve kesme hızını kullanmalıyım? Kullanılan malzeme için en uygun kesme şartları nedir? Tüm bu soruların cevabını verebilmek için uygun tedarikçilerin verdiği katalog değerlerini yorumlayabilmeli ve kesme hızı, devir, ilerleme gibi kavramları bilmelidir. İşte bu eğitimde kişiler bu kavramlar arasındaki koordinasyonu sağlar ve kendisi için en uygun kesme şartlarını oluşturur. Böylelikle optimum hız ve performans elde edilmiş olur.

 

 

A Eğitimi 16 Saat B Eğitimi 16 Saat C Eğitimi 16 Saat

CNC TEZGAH EĞİTİMİ TOPLAM 48 SAAT.